Shiatsu praktijk Sakura

Wat is Shiatsu?

 

Letterlijk betekent Shiatsu 'vingerdruk'. Het is een combinatie van acupressuur en manuele technieken. De therapeut drukt op acupressuurpunten en meridianen (energiebanen) en manipuleert gewrichten en spieren. Zo worden blokkades opgeheven en kan de levensenergie weer vrij stromen.

 

Oorsprong

Shiatsu komt voort uit de eeuwenoude traditionele Chinese geneeskunde. Behalve met acupunctuur en met medicinale kruiden werkte men meer dan 4500 jaar geleden ook al met een vorm van acupressuur. Deze manuele methode werd later in Japan verder ontwikkeld tot Shiatsu.

 

Sakura biedt 2 vormen van behandelen, de klassieke shiatsu en de iokai shiatsu.

 

Klassieke Shiatsu

Deze stijl is een meer algemene en bekende stijl. Hierbij wordt vooral gewerkt met de klassieke meridianen die men ook bij acupunctuur gebruikt.

 

Iokai Shiatsu

Iokai Shiatsu is een vorm van meridiaan shiatsu. Hierbij wordt vooral gewerkt met vingerdruk op energiebanen in het lichaam. Het is een oosterse aanvullende geneeswijze, die de vitale energiestroom (Ki) in uw lichaam herstelt. Daar komt geen medicijn aan te pas, alleen de handen van de therapeut. Het zelfherstellend vermogen van uw lichaam doet de rest. Zo kan Iokai Shiatsu veel klachten helpen verlichten of zelfs genezen. Maar ook zonder aanwijsbare klachten is Iokai Shiatsu goed voor u.

 

Het is ontspannend, het bevordert uw gezondheid en kwaliteit van leven en versterkt uw conditie.

Shiatsu praktijk Sakura