Shiatsu praktijk Sakura

Voor wie?

 

Het evenwicht is vaak zoek in ons leven. Een drukke baan, stress, de zorg voor gezin en familie; we overbelasten onze draagkracht. Daardoor kunnen klachten ontstaan. Klachten waarvan de reguliere geneeskunde niet altijd de oorzaak kan vinden.

De behandeling helpt daar waar stress en spanning onze gezondheid en ons welbevinden hebben aangetast. Het herstelt de balans en versterkt de psychische en emotionele weerbaarheid. Een behandeling zorgt voor ontspanning op een heel diep niveau en brengt ons weer in contact met ons 'zelf '.

 

Eigenlijk is Shiatsu dus goed voor iedereen. Het is ontspannend, het heeft een diepe helende werking, het helpt om uw krachten te hervinden en het brengt u dichter bij uw 'zelf'. Wanneer de leven-energie weer vrij kan stromen wordt het lichaam gezonder en de geest flexibeler.

 

Wanneer?

Shiatsu en/of acupunctuur kan helpen bij vermoeidheid, rugpijn, nek- en schouderklachten, gewrichtspijnen, vochtophoping, slapeloosheid, oorsuizen, depressie, onrust, hoofdpijn, menstruatieproblemen, lage weerstand, spijsverteringsklachten, urineverlies enzovoort. Deze klachten, die vaak ook in combinaties optreden, hebben dikwijls zowel een geestelijke als een lichamelijke oorzaak. Burnout en RSI zijn hiervan typische voorbeelden. Shiatsu beïnvloedt de fysieke én psychologische factoren die bij de meridianen horen en is daarom bij uitstek geschikt voor de behandeling van dit soort 'dubbele' klachten. Bij chronische klachten kan Shiatsu en/of acupunctuur verlichting en steun geven, waardoor het gevoel van welzijn verbetert.

 

Wanneer niet?

Shiatsu is níet geschikt voor de behandeling van ziektes die met hoge koorts of infecties gepaard gaan.

Acupuntuur is wel geschikt voor aandoeningen gepaard gaan met hoge koorts of infecties.

Shiatsu praktijk Sakura