Shiatsu praktijk Sakura

Behandelingen

 

Shiatsu

Shiatsubehandelingen worden gegeven in individuele sessies van een uur.

De behandeling vindt plaats in een sfeer van geborgenheid en vertrouwen.

 

Aan elke behandeling gaat een gesprekje vooraf, waarin de therapeut zich een beeld vormt van het klachtenpatroon en de leef- en werkomstandigheden van zijn bezoeker. Daarna tast de therapeut de reflexzones op de pols, rug en buik van zijn cliënt af.

Deze zones corresponderen met de verschillende energiemeridianen en geven een beeld van hun energetische kwaliteit.

 

Bij lokale klachten, zoals lage rugpijn of nekproblemen, worden ook déze gebieden afgetast en onderzoekt de therapeut hun relatie tot de verschillende meridianen. Vervolgens wordt de eerste diagnose gesteld en behandelt de therapeut de corresponderende meridianen. Dat wordt gedaan door druk uit te oefenen op de energiebanen, zodat de energie beter kan gaan doorstromen. Daarbij wordt gewerkt met de duimen, de gehele hand en soms zelfs met ellebogen en knieën.

Zwakke plekken worden zo versterkt en blokkades opgeheven. Door het mobiliseren van gewrichten en het strekken van bepaalde spieren wordt het doorstromen van de energie nog eens extra gestimuleerd.

 

De behandeling geschiedt op traditionele wijze op een op de grond gelegde Japanse matras (futon). Gemakkelijke en ruim zittende katoenen kleding is aan te bevelen. Verder is het verstandig om voor de behandeling niet te veel te eten en jezelf na de behandeling wat rust te gunnen.

Shiatsu praktijk Sakura