Shiatsu praktijk Sakura

Weerbaarder door acupunctuur en moxa

 

Acupunctuur blijkt ook in onze moderne, jachtige prestatiemaatschappij van grote waarde. Ondanks dat deze gerespecteerde, traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren oud is.

 

Tweezijdig

Dat komt omdat bij acupunctuur een tweezijdig effect wordt nagestreefd. De diagnose van de acupuncturist heeft namelijk niet alleen betrekking op het fysieke gezondheidsprobleem van de patiënt, maar kijkt ook naar de vaak net zo belangrijke mentale omgeving ervan. Vormen van ernstige (vaak onverklaarbare) vermoeidheid, prostaatproblematiek, (sport)blessures, kneuzingen, verstuikingen, gewrichts- en rugpijn kunnen vaak effectief worden bestreden met  acupunctuur. Zelfs een stuitligging bij een ongeboren kind kan (uiteraard in nauwe samenwerking met  de verloskundige of gynaecoloog) vaak succesvol worden verholpen.

 

Acupunctuur werkt vanuit het principe dat ieder menselijk lichaam 14 meridianen heeft. Energiebanen, die onder de huid lopen en in het lichaam organen fysiek en mentaal met elkaar verbinden. Op deze meridianen bevinden zich maar liefst 361 acupunctuurpunten, elk met zijn eigen specifieke werking. Ziekten ontstaan door storingen of blokkades in de vrije loop van energie via deze meridianen. Na het stellen van de diagnose door de acupuncturist worden de hiervoor in aanmerking komende punten op deze energiebanen (die hun ‘werk’ op dat moment dus niet optimaal doen) met ultra dunne naalden geprikt om ze a.h.w. te resetten, te heractiveren. Waardoor een ongestoorde fysieke en mentale verbinding tussen de bewuste organen weer wordt hersteld.

‚Äč

Merle Zethoven: ,,Ik vul de acupunctuur aan met moxa therapie. Hierbij worden de naalden verwarmd, waardoor een extra helend effect optreedt.’’ Volgens de therapeute draait bij acupunctuur alles om balans: ,,Fysiek en mentaal evenwicht in het lichaam zorgt onweerlegbaar voor herwonnen gezondheid. Hebben we dat na een aantal behandelingen bereikt, dan zie ik mijn patiënten opfleuren. Ze zijn weerbaarder en kunnen de stressvolle maatschappij om hen heen beter aan.’’      

 

Ik heb ervaring met de volgende klachten:

Aangezichtspijn 

Auto-Immuunziekten; Diabetes, MS, Reuma, Fibromyalgie, Osteoporose, Hashimoto

Burnout

Eczeem

Emotionele klachten (angst, depressie, insomnia)

Fysieke neurologische stoornis klachten (uitval van een been)

Hartfalen; als specialiteit

Hemofilie

Immuniteit – weerstand

Infectieziekten; Gordelroos – Pfeiffer - Griep 

Kinderen: slaap, angst, spijsvertering/darmen

Luchtweg/ademhalingsklachten (Hooikoorts)

Migraine en hoofdpijn

Nek, schouderklachten; slijmbeursontsteking, frozen shoulder

Oedeem

Oorsuizen

Rugklachten; ischias, scoliose

Spijsverteringsklachten

Urinewegen

Vermoeidheid

Vrouwen: vruchtbaarheid, menstruatieklachten, endometriose, PMS, menopauze

 

 

Staat uw klacht er niet bij of wilt u graag overleggen?

 

Gun uzelf een afspraak, bel: 06 - 192 44 319 of mail naar info@shiatsupraktijksakura.nl

 

Shiatsu praktijk Sakura